dinsdag 17 juli 2012

Photo Tuesday: Regen

Photo: Richard Ford
Je kunt er niet omheen: het lijkt de laatste weken alleen maar over het weer te gaan. Regen, regen en nog eens regen. Heel veel en lang. Echt een Hollandse zomer. Ik kan er dus ook niet omheen een blogje te schrijven over de regen, maar dan met een positieve draai. Regen brengt zoveel leuke dingen met zich mee! Zoals hierboven. Als kind vond ik (en denk velen met mij) regen niet erg: kaplaarzen aan en lekker springen de plassen. Misschien moeten we eens anders tegen de regen aan gaan kijken. We kunnen er boos of chagrijnig om worden, maar daar gaat de zon niet van schijnen. Mopperen helpt niet ;-)

Regen werkt verfrissend. Ik vind broeierig en extreem warm (boven de 25 graden) weer maar niets, dus een regenbui werkt toch verkoelend en de geur van regen werkt ook verfrissend.
MORE TEA VICAR?
Photo by: Neal Fowler

Héérlijk ontspannen een kop koffie of thee, met een goed boek op schoot en het geluid van de regen op de achtergrond!

Photo by: unknown
Of nog fijner: wakker worden met het geluid van de regen op het dak. Ik heb zelf ook een schuin dak en vind het heerlijk om 's morgens gewoon naar de regen te luisteren. Kop thee mee naar bed, wegzinken in heel veel kussens en een boek lezen (of alleen maar luisteren naar het geluid van de regen).

when SPRING weeps
Photo by: Ajpscs 
En de bomen en plantjes groeien er ook nog altijd lekker door ;-)


Photo by: Louise van Gend
En voor de fotografen onder ons. Regen zorgt voor veel inspiratie en mooie foto's uiteindelijk.

Wat vind jij fijn, leuk of inspirerend aan regen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...