Ingrediënten (voor circa 10 rotsjes):
-1/2 cup havervlokken
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1 flinke tbsp* lijnzaad
- 1 flinke tbsp* lijnzaad
- 2 tbsp kokosolie
- 2 tbsp biologische rijststroop
- 1/4 tsp kaneel
- Optioneel: gedroogde vruchten zoals gedroogde abrikozen, cranberries of rozijnen
- Eventueel extra rijststroop wanneer het mengsel niet goed plakt
(tablespoon = tbsp en tsp = teaspoon)
- Grote kom
- Grote kom
- bakpapier
Bereiding
Bereidingswijze:
-Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Voeg in een grote kom alle droge ingrediënten toe.
- Voeg in een grote kom alle droge ingrediënten toe.
-Meng alles even goed door elkaar, zodat de kaneel goed verdeeld is.
- Voeg vervolgens de kokosolie toe. Wanneer deze erg hard is, maak het dan even warm in de magnetron (het heeft maar een paar seconde nodig). Omdat het bij mij thuis heel warm is, is de kokosolie altijd enorm zacht of vloeibaar. Dit maakt het mengen makkelijker.
- Voeg daarna de biologische rijststroop toe en meng alles goed door elkaar. Dit kan je het beste met je handen (vochtig) doen. Wanneer je dit met een lepel zou doen, blijft alles aan de lepel kleven.
- Pak daarna steeds kleine handjes van het mengsel (maak steeds je handen vochtig zodat het mengsel niet zo blijft kleven) en kneedt het tot kleine balletjes en leg ze direct op het bakpapier. Wanneer dit niet lukt, wat heel goed zou kunnen, maak er dan kleine hoopjes van op het bakpapier. Ze gaan vanzelf aan elkaar plakken in de oven.
- Bak vervolgens de rotsjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Het moeilijkste komt nu: laat de rotsjes goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt (en dus opeet ;-)) . Zo laat je de rotsjes hard worden en vallen ze niet uit elkaar!
- Het moeilijkste komt nu: laat de rotsjes goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt (en dus opeet ;-)) . Zo laat je de rotsjes hard worden en vallen ze niet uit elkaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten